Parisresa 2011

Den 30 november till 2 december 2011 inviterades kören av Svenska Handelskammaren och Svenska Institutet till en turné till Frankrike tillsammans med Katarina flickkör. Två konserter genomfördes under lika många intensiva dagar. Programmet innehöll såväl Luciatåg som

svensk och internationell Adventsmusik.

 

Dag 1 - Konsert i Le Pré Catelan - Bois de Bologne

Start 04:30 från Stockholm med buss till flygplatsen. Landade i Paris vid 11-tiden. Repetition inför kvällen på restaurang Le Pré Catelan i Boulognerskogen i Paris.

 

Denna konserten gjordes på uppdrag av Svenska Handelskammaren som bl a firade tioårsjubiéet av det prestigefyllda priset Prix d’Excellence. Priset delades ut till ett framgångsrikt svenskt företag i Frankrike. Inbjudna gäster var företagsrepresentanter som är viktiga för Sverige. 

 

Konserten inleddes med flickkörens Luciatåg som skred från trädgården in i matsalen. Därefter sjöng vi ett bejublat program med svensk advents- och julmusik, kompletterad med ett franskt och ytterligare något engelskt inslag. 

 

Efter konserten gjorde vi en sightseeingtur runt centrala Paris. Vid midnatt passerade bussen Eiffeltornet som kl 00:00 gnistrade extra tjusigt med tusentals lampor.

 

Det blev en lång och mycket innehållsrik dag.

 

Dag 2 - Konsert i Katedralen i Reims

Reims som ligger ca 12 mil nordost om Paris startades en kulturvecka den 1 december. Svenska ambassaden, som inviterat oss och som representerades av ambassadören, konsuln i Nice m fl gav oss den stora äran att inleda denna vecka med en konsert i den mäktiga katedralen inför ca 1500 personer.

 

Flickkören startade med ett uppskattat luciatåg och sedan avslutade Cappella konserten med traditionella adventssånger.

 

Tillbaka till Resor

 

Cappella Catharine och Katarina flickkör i Paris

 

 

Fler bilder finns här

 
stäng